• 15 oktober 2024 17:23

Greta Van Fleet – ”Starcatcher”

Christoffer

avChristoffer

sep 7, 2023

Jag upptäckte Greta Van Fleet ganska sent under 2020, ett par månader innan deras släpp av albumet The Battle at Gardens Gate och jag fastnade något oerhört för bandet.

I och med att den föregående plattan var så pass jämn kvalitetsmässigt så var det på förhand svårt att inte börja paniksvettas inför tanken på ett alldeles purfärskt album. Nu har det gått några månader och jag har hunnit skapa mig en ganska bra uppfattning om den något ojämna resa som det bjuds på här.

Vi börjar med det bra. Låtarna Fate of the Faithful, Sacred the Thread och Meeting the Master har gått varmt här hemma och är albumets höjdpunkter enligt mig. Övriga låtar är inte dåliga på något vis, men vissa av dem känns som utfyllnad, nästan lite som att de har stressats fram. Albumet är inte en besvikelse, men når inte heller upp till det föregående albumets briljans och kvalitet.

Vad tyckte du om Starcatcher?

Christoffer

av Christoffer

30-årig astigmatiker med en fäbless för parenteser och ordet diskbänksrealism. Teknikvurmare, kattälskare och spelnörd ut i fingerspetsarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *