• 15 oktober 2024 15:18

Lägesuppdatering

Christoffer

avChristoffer

jan 16, 2024

Nu är det länge sedan sist, men här är jag. Livet kom emellan och då fick uppdateringsfrekvensen här på sajten stryka på foten. Detta blir ett inlägg utan en egentlig röd tråd, där jag mest kommer att prata om vad som har skett i min vardag sedan i november, samt självklart om TV-spel. Nu kör vi!

Jobb

Som många andra så har jag ett jobb, som mot slutet av det föregående året har varit ett extra stort fokus för mig. Det har vankats både black friday och julhandel vilket tar på krafterna både psykiskt och fysiskt. Jag gillar mitt jobb, men just denna period under året är extra hektisk och krävande vilket har gjort att idétorka har infunnit sig och orken att skriva och att komma på nya idéer har lyst med sin frånvaro.

Operation

Strax innan jul så gjorde jag en skelningsoperation, ingreppet som sådant var snabbt avklarat och och allt gick som planerat. Så här nästan en månad senare har allt läkt fint och jag är väldigt nöjd med resultatet. För att låta er behålla matlusten så uteblir bilderna. Jag var sjukskriven i åtta dagar efter ingreppet vilket både var skönt och lite jobbigt. Skönt för att ledighet oavsett dess form ofast är en bekvämlighet och jobbigt för att jag hade ont och var väldigt orkeslös under denna period.

Spel

Vad vore väl livet som spelnörd utan att köpa TV-spel? I november så köpte jag Teardown, ett spel jag har varit sugen på länge och när det släpptes till Playstation 5 för en ganska så blygsam peng så kunde jag inte låta bli att köpa det. Det finns en story i det om än en ganska ointressant sådan – jag har haft allra roligast i friläget där man kan demolera saker och ting utefter eget tycke men jag ska framöver försöka klara hela storyläget också.

Det bästa köpet jag troligen har gjort under hela 2023 gjordes under mellandagarna i december, där jag slog till och köpte Baldur’s Gate III. Jag har inte spelat dem tidigare delarna, men har länge suktat efter ett stort och omfattande spel att sugas in i. Då kändes valet ganska lätt efter alla finfina recensioner det har fått på många håll. Jag är ganska obevandrad i genren turbaserade rollspel, men här har dem gjort det så pass användarvänligt och bra att jag fattade galoppen ganska snabbt. Jag har uppskattningsvis spelat det i 7-10 timmar än så länge och många fler kommer det att bli, jag är än så länge ordentligt imponerad och hungrar efter mer. Jag valde att spela som klassen rogue och min karaktär är en half-elf vid namn Tavous.

Tack för att du läser.

Christoffer

av Christoffer

30-årig astigmatiker med en fäbless för parenteser och ordet diskbänksrealism. Teknikvurmare, kattälskare och spelnörd ut i fingerspetsarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *